פטנט רשום ישראלי

פטנט רשום ישראלי הנו זכות מונופול להמצאה לתקפה של עשרים שנה, פטנט רשום ישראלי מקנה לבעל הפטנט למנוע ממתחרים לנצל את ההמצאה בתחום תחומי מדינת ישראל לפי היקף ההגנה הרשום בתביעות הפטנט.

פטנט רשום ישראלי יכול להיות רשום על שם ממציא ישראלי או חברה ישראלית או על ממציא או חברה מחוץ לישראל שהגישה וקיבלה פטנט רשום בישראל. ממציא ישראלי שרוצה להגן על המצאתו מחוץ לישראל צריך להגיש בקשה למשרדי פטנטים ורשויות הפטנטים שמחוץ לישראל ובקש לרשום פטנט באותן מדינות יעד שהוא מעוניין להגן על המצאתו.

פטנט רשום לעומת פטנט ברישום

פטנט רשום לעומת פטנט ברישום -  יש הבדל בין הזכויות של פטנט רשום לעומת הזכויות של פטנט ברישום.
לקביעת פגישת הכרות
השאירו פרטים ונחזור אליכם:

חייגו: 03-9711013

פטנט ברישום -  כלומר ממציא פלוני הגיש בקשת רישום פטנט שעדיין לא התקבלה, גם לבקשת פטנט שנמצאת בתהליך רישום יש זכויות שבמקרים רבים חשובות וקריטיות לתהליך היזמות, למשל מרגע שהבקשה הוגשה לאחת ממדינות אמנת פאריס עליה חתומות כ-175 מדינות, המשמעות היא שאם אדם אחר יגיש בקשה עם אותה המצאה באחת ממדינות האמנה לאחר שכבר הוגשה בקשה למשל בישראל, המבקש הראשון, לצורך העניין הישראלי יזכה בתאריך הבכורה.

הממציא שהגיש ראשון יכול לבקש במדינות נוספות בהן יגיש בקשת פטנט, אם יגיש את בקשתו בטרם יחלפו 12 חודשים, שיוכר לו תאריך הבכורה, באופן זה ימנע ממתחרים "לתפוס את המצאתו", בלעז FIRST TO FILE.

בנוסף, לאחר 18 חודש מיום ההגשה, הבקשה תפורסם מיום זה, גם אם עדיין לא ניתן פטנט, לאחר קבלת הפטנט, יכול לפנות הממציא לאותו מפר שהפר את הפטנט, ולבקש פיצוי במקרים מסוימים רטרואקטיבית אחורנית, לזמן שהבקשה עדיין בשלב של פטנט ברישום ולא פטנט רשום.

פטנט רשום – פטנט רשום מקנה זכות תביעה כנגד אדם אחר שמנצל המצאה ללא רשותו של בעל הפטנט, ניתן לתבוע על פיצויים ולבקש צו מניעה להפסקת הפצת ומכירת המוצר שמפר את ההמצאה שמוגנת בפטנט רשום.

משרדנו מטפל בהכנת חומר לבקשת פטנט, קרי הכנת שרטוטים וניסוח בקשת הפטנט ואנו מגישים את הבקשה ברשות הפטנטים הישראלית או מחוץ לישראל בעשרות מדינות בהן אנו עובדים עם עמיתים מקומיים שמטפלים בפרוצדורה הפנימית בכל מדינה ומדינה לפי החוק והתקנות הפנימיות בכל מדינה.

בתהליך רישום פטנט בישראל אנו בדרך כלל מחליפים מסמכים עם הבוחן, הבוחן מנפיק דו"ח בחינה ואנו עונים עליו בדרך כלל בכתב או שאנו מזמינים ראיון עם הבוחן במידה ויש בכך צורך.

לאחר שהבוחן מסכים עם הנוסח שביקשנו, הוא מוציא הודעה בדבר קיבול ולאחר מכן רשות הפטנטים תנפיק תעודת פטנט.

המידע לעיל הנו חלקי ואינו מלא, יש להתייעץ עם עורך דין ועורך פטנטים לכל מקרה באופן ספציפי, למידע נוסף ופרטים חייגו: 03-9711013.
 
כל הזכויות שמורות   |   תנאי שימוש באתר   |   צור קשר  |  הצהרת נגישות
.
.