עריכת פטנטים רשומים

עריכת פטנטים כדי לקבל פטנטים רשומים הנו תחום משפטי בקניין רוחני, עריכת פטנטים נעשית על ידי עורך דין או עורך פטנטים שמנסח את בקשת רישום הפטנט המוגשת לרשויות הפטנטים בישראל או מחוץ לישראל, ניסוח הבקשה לפטנט והגדרתו ישפיעו על היקף ההגנה וחוזקו ולכן יש משמעות רבה לניסוח עריכת הפטנט.

לפני ניסוח ועריכת הפטנט צריך להבין את ההמצאה מבחינה טכנית, למשרדנו יועצים טכניים שמקבלים מהממציא או החברה מידע ומעבדים אותו לשרטוטים ואיורים שמוגשים בבקשת הפטנט, עורכי הדין ועורכי הפטנטים לאחר הבנת הפן הטכני מנסחים ועורכים את הפן המשפטי.
לקביעת פגישת הכרות
השאירו פרטים ונחזור אליכם:

חייגו: 03-9711013

עריכת בקשה לפטנט ופרטים טכניים

חוק הפטנטים מציין את העריכה בשמה המשפטי פירוט, סעיף 12 לחוק הפטנטים מציין: " (א)  הפירוט יכלול שם שיש בו כדי לזהות את האמצאה, את תיאורה, עם שרטוטים לפי הצורך, וכן תיאור דרכי הביצוע של האמצאה שעל פיו יוכל בעל המקצוע לבצעה."

לכן לצוות שלנו יש יועצים טכניים שעוזרים לעורכי הדין ועורכי הפטנטים בצד הטכני ומוסיפים פרטים טכניים נוספים כדי להרחיב את היקף ההגנה וכן מצרפים שרטוטים במידת הצורך להסבר טכני של ההמצאה המוגשת בבקשת רישום הפטנט.

תביעות בעריכת הפירוט לבקשת פטנט
תביעות הנו הפרק האחרון שנמצא בבקשה לפטנט המגדיר את היקף ההגנה, חוק הפטנטים מציין בסעיף 13 : " הפירוט יסתיים בתביעה או בתביעות המגדירות את האמצאה, ובלבד שכל תביעה כאמור תהא נובעת באופן סביר מהמתואר בפירוט."

כלומר לאחר שנקבל פטנט רשום, ונרצה לתבוע מפר פטנט יבחן בית המשפט בתביעת ההפרה האם בעריכת הפטנט אותו חלק מצוי בתביעות, מאחר והתביעות מגדירות את היקף ההגנה ואת היקף הזכות המשפטית שניתנה בפטנט הרשום.

עריכת הבקשה לפטנט או לבקשה אחרת
עריכה ניתן לבצע למספר סוגי הליכים, למשל עריכה שהיקפה מוגבל לבקשה ארעית פטנט פרוביזורי כפי שלעיתים נקרא בטעות, קרי בקשה זמנית המוגשת למשרד הפטנטים האמריקאי ומאפשרת תוך שנה להגיש בקשה לפטנט רגילה, אך גם עריכת בקשה ארעית יש לבצע על ידי עורך דין ועורך פטנטים מאחר ופרטים חסרים בא יכולים להשליך על היקף ההגנה שיתקבל בבקשה הקבוע וכן על נושאים נוספים שקשורים במידע שמוכנס או לא מוכנס לעריכת הבקשה הארעית ויתרונותיהם ובמרבית המקרים חסרונות הקיים בבקשה מסוג זה.

כמו כן ניתן לבצע עריכה למשל לבקשות מסוג יוטיליטי מודל או בעברת מדגם תועלת, שהנו הליך אותו לא ניתן לבקש בישראל, אך קיים במדינות רבות, כמו אירופה, אוסטרליה, סין, יפן ועוד רבות.

סוג עריכה זה מחפש יותר את החדשנות ולעיתים אין צורך לציין את ההתקדמות ההמצאתית, אך בהחלט תלוי באיזו מדינה מדובר, ובחוק הפנימי שמשתנה ממדינה למדינה.

המידע לעיל הנו חלקי ואינו מלא, יש להתייעץ עם עורך דין ועורך פטנטים בכל מקרה ומקרה באופן פרטני, לפרטים נוספים, חייגו 03-9711013.
 
כל הזכויות שמורות   |   תנאי שימוש באתר   |   צור קשר  |  הצהרת נגישות
.
.