חיפוש פטנט קיים, רשום או שפורסם ניתן לחפשם חינם בגוגל, חיפוש חינם ללא עלות הנו כלי שמנוע חיפוש גוגל מספק ללא עלות, ניתן כמובן לבצע חיפוש פטנט אצלנו על ידי בדיקה שלנו, אך היום בעידן האינטרנט גוגל פתח מנוע חיפוש חינם שרבים מהממציאים משתמשים בו כדי לבדוק ולחפש פטנטים שהוגשו ופורסמו או שהם רשומים וקיימים.
שימוש בחיפוש פטנטים מאפשר לממציא ללמוד גם ממתחרים אחרים מה הם עשו, וללמוד איך אחרים פתרו בעיות בדרך טובה יותר או טובה פחות, אין חובה לבצע חיפוש, כלומר רשויות הפטנטים אינם מבקשות מפלוני שמגיש פטנט שיספק להם חיפוש פטנטים כל שהוא.
אך אם ממציא ביצע חיפוש פטנט, אז יש לו חובה להעביר את חיפוש הפטנטים ופרסומים שיודועים לו לרשויות הפטנטים למשל בישראל ובארה"ב, לא כל הרשויות מבקשות לעדכנם על פרסומים שיודעים לממציא. כלל זה חל גם על בא כוחו של הממציא קרי עורך הדין ועורך הפטנטים.
לקביעת פגישת הכרות
השאירו פרטים ונחזור אליכם:
חייגו: 03-9711013
חובת המבקש חלה עד למועד קיבול הפטנט לפי חוק הפטנטים הישראלי בסעיף 18א : "18א. עד לקיבול הבקשה, חייב המבקש לעדכן את הרשות על כל שינוי שחל ברשימת האסמכתאות או הפרסומים כאמור בסעיף 18, אם השינויים האמורים הובאו לידיעתו או לידיעת בא-כוחו." (ההדגשות אינם במקור). על כן מרגע, שנעשה חיפוש וידועים לממציא ולבא-כוחו פרסומים פטנטים ובקשות פטנטים קודמות החובה לדווח עליהם לרשות הפטנטים.
חיפוש פטנט בגוגל חינם גוגל פתחה לציבור הרחב מנוע חיפוש פטנט שהוא יחסית קל לחיפוש, נכון שיש מנועי חיפוש שיטענו שהם טובים יותר, אך היתרון של גוגל שהוא מנוע נגיש שביחס למנועי חיפוש אחרים קל יותר לשימוש, והוא מנוע חיפוש חינמי ללא כל עלות.
ממציא שיש לו המצאה יכול וכדאי לבצע חיפוש פטנט במנוע של גוגל כדוגמא, ניתן להכניס מילות חיפוש ולקבל תוצאות, ככול שנוסיף מילים באותו חיפוש כך, נמקד את החיפוש.
למשל אם נכתוב כיסא, נקבל תוצאות חיפוש רחבות על סוגי כסאות שונים, אם נרצה למקד את החיפוש נכתוב למשל כיסא גלגלים על מנוע, וכך נמקד את החיפוש לנושא ההמצאה המבוקשת. החיפוש הוא אנגלית, למי שצריך ניתן להיעזר בתרגום גוגל.
להלן קישור למנוע החיפוש של גוגל: חיפוש פטנטים גוגל (שהוא משלב מספר מאגרי מידע של פטנטים)
מנועי חיפוש פטנטים נוספים קיימים ניתן לעשות חיפוש פטנט גם במנועים המוגבלים למידע מסוים כמו פטנטים רק בארה"ב או רק באירופה או רק בקנדה, להלן מספר דוגמאות עם קישורים: במשרד הפטנטים האירופאי: חיפוש אירופאי במשרד הפטנטים האמריקאי: חיפוש אמריקאים במשרד הפטנטים הקנדי: חיפוש קנדיים ב- WIPO חיפוש בקשות בינלאומיות PCT: חיפוש WIPO
זהירות מחברות מידע שטוענות שמצאו את הפטנט יש להיזהר מחברות מידע שונות שגובות תשלום מממציאים ותוך מספר ימים טוענות שאומרות אם מצאו את הפטנט או לא, תחילה, אם מבצעים חיפוש פטנט בתשלום, כדאי לחפש אצל עורך דין ועורך פטנטים שיכול לתת חוות דעת האם יש סיכוי לקבל או לאו.
לעיתים יש חברות חיפוש פטנטים רבות שמספקות מסקנה משפטית בניגוד לחוק אם ניתן לקבל פטנט או לא ניתן לקבל פטנט, במקרים רבים הם מטעות את הממציאים, כבר ראינו דוחות שטענו שלא ניתן לקבל פטנט והממציאים קיבלו פטנט וכן דוחות שניתן לקבל פטנט ולא ניתן פטנט.
מי שמחליט אם ניתן לקבל פטנט או לא הוא בוחן הפטנטים, שיש לו שיקול דעת שהוא שונה מבוחן לבוחן, ממדינה למדינה, לכן לעיתים על אותו ניסוח ניתן לראות שבוחן אחד מעניק פטנט ובוחן אחר במדינה אחרת אינו מעניק פטנט.
בנוסף, חברות שעוסקות בחיפוש פטנט במקרים רבים מספקות רשימה ארוכה של פרסומים שרובם אינם רלוונטיים, אך אם יש רלוונטיים שבמקרים רבים ניתן להתגבר עליהם בניסוח משפטי כזה או אחר ושאינו מהווה עיקר ההמצאה.
בנוסף כאמור לעיל יש חובה לדווח על חיפוש פטנט מרגע שנעשה לרשויות הפטנטים, ולאחר תקופה מסוימת למשל בארה"ב על דיווח זה יש עלויות אגרה ושכר טרחה. בהרבה פטנטים היום ניתן לראות רשימה של לעיתים עשרות פטנטים שבוחן הפטנטים מטעם רשויות הפטנטים מצא, שחלקם דומים להמצאה המבוקשת, ולמרות פרסומים דומים אלו בתחום ההמצאה ניתן פטנט המוגדר היקפו בתביעות שהתקבלו לאחר הבחינה.
יתרה מכך, ישנם הליכים שונים בקניין רוחני, כלומר לא תמיד מגנים באמצעות פטנט, ישנם מדגמים ומדגמי תועלת והגנות אחרות, שלא מבקשות שיהיה התקדמות המצאתית אלא רק חדשנות, כך שללא ייעוץ מקצועי לא כדאי לקבל החלטה.
לא תמיד יש מסקנה חד משמעית אם ניתן לקבל פטנט או לא, לעיתים מדובר בהחלפת מסמכים בין הבוחן לעורך הדין ועורך הפטנטים, בראיונות ושיחות טלפוניות ופרונטאליות, גם כאשר בוחן מסרב לתת פטנטים לעיתים מוגשת בקשה להשמיע טענות בפני הרשם ולמרות סירוב הבוחן ניתן פטנט, לפעמים מילה אחת יכולה לעשות את השינוי בין קבלת פטנט או לאו.
כמובן שהחוק הפנימי בכל מדינה ומדינה יכול להשפיע על קבלת הפטנט למשל בישראל קשה יותר לקבל פטנטים בתוכנה ואפליקציות לעומת ארה"ב, למשל יש מדינות שהבחינה בהם שונה לעומת מדינות אחרות וכן הבחינה משתנה בסוג הבקשה המוגשת.
המידע לעיל בנוגע לחיפוש פטנט הנו חלקי ואינו מלא, יש להתייעץ עם עורך דין ועורך פטנטים בכל מקרה ומקרה באופן פרטני, לפרטים נוספים, חייגו 03-9711013.