מתי לרשום פטנט בחו"ל?
השאלה מתי לרשום פטנט בחו"ל יכולה להשתנות בהתאם ליעדים שונים של המבקש, של ההמצאה, לכן האסטרטגיה מותאמת לכל ממציא וחברה באופן אינדיבידואלי, אך במקרים רבים, יש יתרון עסקי וגם משפטי בדחיית רישום הפטנט בחו"ל.
רבים מהממציאים מגישים תחילה בקשה לרישום פטנט בישראל, שבמקרים רבים עלותה נמוכה יותר מהגשת בקשה לרישום פטנט בחו"ל, מאחר ואין תוספות של עלות עמיתים, תרגומים ואגרות. מיום הגשת הבקשה בישראל, יש למבקש זמן להגיש בקשות לפטנט מחוץ לישראל, אם טרם חלפו 12 חודשים (לפני שתעבור שנה) ולבקש את תאריך הבכורה (דין קידמה) ישראלי, שיוכר לו מחוץ לישראל.
כלומר אם יגיש בקשה לרישום פטנט למשל בארצות הברית, בטרם יחלפו 12 חודשים, לפי אמנת פאריס, יחשב, התאריך הישראלי בארה"ב, קרי אם מבקש אחר יגיש בקשה בארה"ב בין התקופה שהוגשה הבקשה בישראל לבין התקופה שהוגשה בקשה בארה"ב, עדיין המבקש שהגיש קודם בישראל יחשב כמבקש שהגיש ראשון, ויזכה בתחרות הזמן, למרות שהמתחרה הגיש לפניו פטנט בארה"ב.
באמנת פאריס חברות כ-175 מדינות, כלומר בדרך זו, המבקש יכול לדחות את המועד להגיש בקשות מחוץ לישראל בכ-175 עד שנה.
המבקש יכול להגיש בקשות במדינות יעד ספציפיות או לפני סיום השנה להגיש בקשה בינלאומית לפי אמנת PCT המאריכה את התקופה להגיש בקשות פטנטים במדינות יעד ספציפיות בשנה וחצי נוספת במדינות נוספות ולעיתים תקופה ארוכה יותר במדינות מסוימות או על ידי תשלומי הארכות.
כלומר באמצעות שימוש בשני אמנות ניתן לדחות את הוצאות רישום הפטנט בחו"ל בשנתיים וחצי לערך ובזמן הזה, לגייס הון ולמסחר את ההמצאה, ולבחון את הצלחת ההמצאה בארץ ובעולם.
היכן להגיש רישום פטנט בחו"ל?
אנו יכולים להגיש פטנטים ללקוחותינו כמעט בכל מדינה, בין אם המדינה חתומה על אמנת פאריס ובין אם לאו, בדרך כלל רוב המבקשים מגישים בארה"ב, מאחר ובמקרים רבים זו המדינה החשובה והגדולה ביותר מבחינת הפוטנציאל השיווקי, מדינות נוספות נפוצות, הם גרמניה, איטליה, סין (שעברה את כמות הבקשות שמוגשות בא לעומת ארה"ב ובא מוגשות נכון לשנת 2014 כמות הבקשות הגדולה ביותר מכלל המדינות), יפן, אוסטרליה ומדינות רבות נוספות.
חשוב לציין שהעריכה שאנחנו מכינים ללקוחותינו, מנוסחת מראש בשפה האנגלית, גם בישראל אנו מגישים בדרך כלל את הבקשה באנגלית, אלא אם כן מדובר במקרה חריג, בישראל ניתן להגיש בקשות בשפה העברית, אנגלית וערבית.
כלומר את אותו ניסוח שאנו מגישים בישראל, אנו מעבירים לעמיתינו עורכי פטנטים בחו"ל שמגישים את אותו הניסוח במדינות יעד שונות, מדינות שיש צורך בתרגום, העמית המקומי מתרגם את הבקשה לשפת המקום, למשל לסינית או גרמנית.
אופציה נוספת למבקש בקשת פטנט בחו"ל היא להגיש בקשה בגושים מסוימים לפי אמנות, למשל להגיש בקשה אירופאית, בקשה אירופאית למשל יש לה יתרון שהיא מכסה את מדינות אירופה בהגשה אחת, אך חסרונה בין השאר, היא עלותה הגבוהה יחסית.
המידע לעיל הנו חלקי ואינו מלא, יש להתייעץ עם עורך דין או עורך פטנטים לכל מקרה ומקרה באופן ספציפי, צרו עימנו קשר בכדי שנוכל לעזור לכם בקידום המצאתכם, לפרטים ותיאום פגישה חייגו: 03-9711013.