פטנטים חדשים ישראלים רשומים

פטנטים חדשים ישראלים רשומים הנם אמצעי לממציאים ויזמים כדי לבגן על המצאתם, פטנטים חדשים של ממציאים ישראלים מוגשים בישראל ומחוץ לישראל במטרה לקבל פטנטים רשומים שיעניקו לממציא מונופול על המצאתו וימנעו ממתחרים פוטנציאליים להעתיק את המצאתו.

פטנטים חדשים

פטנטים חדשים מוגשים ברשות הפטנטים בישראל או במשרדי הפטנטים מחוץ לישראל, בכדי לקבל פטנטים רשומים, המבקש צריך לעמוד בתנאי חוק הפטנטים והתקנות. חוק הפטנטים מציין בסעיף 3 המצאה כשירת פטנט מהי? "אמצאה, בין שהיא מוצר ובין שהיא תהליך בכל תחום טכנולוגי, שהיא חדשה, מועילה, ניתנת לשימוש תעשייתי ויש בה התקדמות המצאתית – היא אמצאה כשירת פטנט."
קרי כדי לקבל פטנטים רשומים ישראלים צריך לעמוד בין השאר, בתנאים המהותיים לעיל.
לקביעת פגישת הכרות
השאירו פרטים ונחזור אליכם:

חייגו: 03-9711013

פטנטים ישראלים הצליחו בתחומים רבים בישראל ובעולם, ישראל והממציאים והמפתחים בישראל יש הצלחות רבות, ומדינת ישראל נתפסת בעולם כמדינה ממנה יוצאים טכנולוגיות חדישות וממציאים ומפתחים מוכשרים.

פטנטים ישראלים רשומים ובקשות מחוץ לישראל
לא מספיק במקרים רבים לקבל פטנט רשום בישראל, צריך להגיש ולרשום פטנטים או זכויות אחרות בקניין רוחני, במדינות נוספות, בכדי להצליח להגן על ההמצאה גם מחוץ לישראל.

פטנט מוענק לתקופה של עשרים שנה בתוך תחומי מדינת ישראל, ממציא ישראלי שרוצה להגן על המצאתו מחוץ לישראל, צריך להגיש בקשה ולשלם אגרה בכל מדינה באופן נפרד, לא חייבים להגיש מיד פטנטים חדשים במספר מדינות.

תחילה מגישים במדינה ראשונה, בדרך כלל כישראלים מגישים תחילה בישראל, לפני שתעבור שנה מיום ההגשה, מגישים בקשה מחוץ לישראל במדינות נוספות לפי אמנת פאריס, המאפשרת למי שהגיש בקשת פטנט בישראל, להגיש בקשות פטנטים בכ-175 מדינות המבקשת את תאריך הבכורה של הבקשה הישראלית.

כלומר, אם פלוני הגיש בישראל, ומתחרה שלו הגיש מחוץ לישראל, אם פלוני יגיש בטרם תחלוף שנה בקשה לפטנט מחוץ לישראל באותה מדינה שהגיש המתחרה של פלוני, פלוני ישראלי יקבל את תאריך הבכורה, ויחשב כמי שהגיש בקשה קודמת, למרות שהמתחרה של פלוני הגיש בקשה לפניו באותה מדינה שמחוץ לישראל.

פטנטים רשומים ואכיפתם
בעל פטנט רשום יכול למנוע מאדם אחר מלנצל את המצאתו למשך עשרים שנה ובמקרים מסוימים ניתן לבקש צו הארכה לעוד חמש שנים נוספות, אך חשוב לנהל את תיק הפטנטים נכון ולשמור על הפטנט בתוקף אחרת לא ניתן לאכוף את זכות המונופול שמעניק הפטנט.

לאחר שבוחן הפטנטים בישראל מנפיק הודעה בדבר קיבול פטנט, יש לשלם אגרה תקופתית בכדי לשמור על הפטנט בתוקף, האגרה הראשונה לאחר הנפקת תעודת הפטנט יש לשלמה לפני שיעברו שלושה חודשים מיום הנפקת התעודה והיא לתקופה של שש שנים, כך יש מספר מועדים לתשלום חידוש פטנט, אך מבקש יכול לשלם אגרות חידוש מראש לעשרים שנה.

רק פטנט שאגרות החידוש שלו משולמות, ניתן לאכוף אותו בבית המשפט, ממציא שרואה שיש מתחרה שמעתיק את המצאתו, יכול להגיש תביעה בבית המשפט המחוזי, המבקשת פיצוי וצו מניעה מלנצל את ההמצאה הרשומה כפטנט.

המידע לעיל הנו חלקי ואינו מלא, יש להתייעץ עם עורך דין ועורך פטנטים לכל מקרה באופן פרטני, לפרטים נוספים חייגו: 03-9711013.
 
כל הזכויות שמורות   |   תנאי שימוש באתר   |   צור קשר  |  הצהרת נגישות
.
.